W klasie 3 odbyły się wyjątkowe zajęcia kulinarne poświęcone zdrowemu odżywianiu. Uczniowie, pod opieką wychowawcy, mieli okazję samodzielnie przygotować pyszne i pełne witamin koktajle owocowe.
Zajęcia rozpoczęły się krótką rozmową na temat zdrowego odżywiania i roli drugiego śniadania w codziennej diecie ucznia. Na stołach pojawiły się świeże owoce – banany, truskawki, borówki – oraz jogurt naturalny i mleko. Nie zabrakło też zielonych dodatków, takich jak szpinak.
Uczniowie z dużym zaangażowaniem kroili, miksowali i komponowali własne, kolorowe koktajle. Po wspólnej degustacji wszyscy zgodnie stwierdzili, że takie śniadanie to nie tylko zdrowa, ale też bardzo smaczna alternatywa dla gotowych przekąsek.
Zajęcia były świetną okazją do nauki przez zabawę, a także do promowania zdrowych nawyków żywieniowych.
Brawo dla klasy 3 za kreatywność i zdrowe podejście do jedzenia!
Działy
-
Najnowsze
Województwo Podlaskie
Ważne!
“Kompetentna i kreatywna szkoła”
- Stypendia
- Konkurs „Widzę, słyszę, tworzę”
- Konkurs „Świetlik”
- Konkurs “Badacz i odkrywca”
- Konkurs “Erudyta”
- Konkurs “Alchemik”
- Konkurs „Świerszczyk”
- Szkolenia Kadry Pedagogicznej
- Zajęcia projektowe
- • Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze z języka polskiego
- • Koło Młodego Przyrodnika
- • Zajęcia dydaktyczno-wyrównawcze w klasie 1
- • Koło przyrodnicze dla klasy 5
- • Klub młodego matematyka
- • Warsztaty umiejętności uczenia się
- • Koło informatyczne dla klasy 6
- • Koło informatyczne w klasie 2
- • Zajęcia z języka angielskiego
- Doposażenie pracowni
Nauczanie zdalne (archiwum)
Archiwum newsów